چگونه برای یک مصاحبه شغلی آماده شویم؟ 

مصاحبه شغلی

ده تکنیک‌ برای یک مصاحبه موفق

مصاحبه شغلی نخستین گام و احتمالا مهم‌ترین مرحله استخدام است. فرقی نمی‌کند شیوه استخدام شما به صورت کاریابی مبتنی بر معرفی است، خودتان مستقیما برای آن شغل درخواست داده‌اید یا از طریق کاریابی آنلاین اقدام کرده‌اید؛ در هر صورت، باید مرحله مصاحبه را با موفقیت پشت سر بگذارید.

یک مصاحبه خوب، مثل این است که میخ نخست را محکم بکوبید یا خشت اول را درست بگذارید. در این مرحله شما می‌توانید اعتماد طرف مقابل را جلب کنید و برای کار در شرکت مورد نظر انتخاب شوید. 

با توجه به اهمیت مصاحبه شغلی در کاریابی و آینده شغلی، توصیه‌های زیادی در این زمینه به افراد کارجو ارائه می‌شود. این مقاله آی ریفر با بیان ده گام اصلی مصاحبه به شما کمک می‌کند تا به راحتی برای مصاحبه شغلی آماده شوید و آینده شغلی درخشانی داشته باشید.

گام اول: اطلاعات کافی درباره شرکت مورد نظر به دست آورید

وقتی برای مصاحبه شغلی وارد یک شرکت می‌شوید، باید آن را به خوبی بشناسید. یعنی بدانید که فعالیت شرکت مورد نظر چیست، چه اهدافی دارد، از چه بخش‌هایی تشکیل شده است، نقش شما در این شرکت چه خواهد بود و… 

آگاهی از این نکات به شما کمک می‌کند تا پاسخ‌های خود را در راستای اهداف شرکت بیان کنید و نشان دهید که نقش موثری در پیش‌برد آن اهداف خواهید داشت

گام دوم: شرح وظایف شغل مورد نظرتان را مرور کنید

اگر قصد دارید فرصت شغلی خوبی به دست آورید و برای استخدام آماده شوید، باید مسئولیت‌ها و وظایف آن شغل را به خوبی بشناسید. این کار باعث می‌شود تا پاسخ‌های مناسبی به سوالات مطرح شده بدهید و شانس استخدام خود را بالا ببرید. 

ضمنا آگاهی از شرح دقیق شغل باعث می‌شود تا در طول مصاحبه بتوانید بخشی از توانایی‌ها و مهارت‌ها خود را که به آن مربوط است، برجسته کرده و اعتماد تیم مصاحبه‌کننده را جلب کنید.

گام سوم: سوالات رایج مصاحبه را بشناسید پاسخگویی به آن‌ها را تمرین کنید

وقتی بدانید که در طول مصاحبه چه سوالاتی از شما پرسیده می‌شود، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. در نتیجه با خیال راحت می‌توانید به سوالات پاسخ دهید و مرحله مصاحبه را آسان‌تر پشت سر بگذارید. 

شما می‌توانید این سوالات را از افراد باتجربه یا از بلاگ آی ریفر به دست آورید. سپس گفتگوی احتمالی مصاحبه را با یک دوست تمرین کنید، نقاط ضعف خود را  بشناسید و آن‌ها را با تمرین و تکرار برطرف کنید. 

گام چهارم: آراسته باشید

پوشیدن لباس مناسب یکی از اصلی‌ترین نکات آمادگی برای مصاحبه است. اصلا مهم نیست که لباس‌های شما گران‌قیمت است یا ارزان‌قیمت؛‌ فقط باید مرتب، تمیز و بدون چروک باشد. کفش‌ها را پیش از مصاحبه تمیز کرده و واکس بزنید، موهای خود را مرتب کنید و ظاهری موقر داشته باشید.

گام پنجم: سر وقت باشید

بی‌نظمی یکی از آفت‌های استخدام است که می‌تواند به شدت اعتماد مصاحبه گر را به شما کاهش دهد. بنابراین بهتر است همه احتمالات را در مورد ترافیک و… نظر بگیرید و حداقل ۱۵ دقیقه قبل از شروع مصاحبه، به محل مورد نظر برسید. 

در چند دقیقه باقی‌مانده به زمان مصاحبه، حتما وضعیت ظاهر خود را بررسی کنید، نکات کلیدی را در ذهن خود مرور کرده و آرامشتان را حفظ کنید.

گام ششم: یک نسخه از رزومه خود به همراه داشته باشید

همراه داشتن یک نسخه از رزومه، مدارک و گواهینامه‌های معتبر که به فرصت شغلی مطرح شده مربوط است، می‌تواند زمینه استخدام در شرکت مورد نظر و کسب درآمد را برای شما فراهم کند. 

با وجود یک رزومه و مدارک مکتوب، شما می‌توانید در طول مصاحبه به تجربه‌های گذشته و دستاوردهای خود تکیه کنید و گفتگوی بهینه‌ای داشته باشید.

گام هفتم: آداب معاشرت را رعایت کنید

رعایت آداب معاشرت نشان‌دهنده شخصیت شما خواهد بود. پس احوال‌پرسی درست، ارتباط چشمی، خودداری از قطع صحبت مصاحبه گر و… را رعایت کنید و در طول مصاحبه، آرام و با اعتماد به ‌نفس باشید. 

گوش دادن دقیق به صحبت‌های مصاحبه گر بخش مهمی از فرآیند مصاحبه است که باید در نظر بگیرید. ضمنا حواستان به زبان بدن هم باشد؛ یعنی صاف و استوار بنشینید، پاهای خود را تکان ندهید و شانه‌هایتان را صاف نگه دارید. 

گام هشتم: غرور را با اعتماد به نفس اشتباه نگیرید

اعتماد به نفس یعنی این که بتوانید به خوبی توانایی‌ها و مهارت‌های خود را بیان کرده و از بیان دستاوردهای خود خجالت نکشید. این ویژگی در مصاحبه بسیار مهم است و باعث می‌شود تا توجه مصاحبه گر و کارفرما به شما و توانمندی‌هایتان جلب شود. 

در مقابل، تکبر و غرور بیجا با نیروی دافعه قوی، باعث می‌شود تا حس اعتماد بین شما و طرف مقابل شکل نگیرد و شانس شما برای جذب تا حدی زیادی کاهش یابد.

گام نهم: از دایره ادب خارج نشوید

گاهی فرد مصاحبه گر از تله‌هایی برای ارزیابی روانی افراد استفاده می‌کند؛ مثلا با انتقاد از مصاحبه‌شونده تلاش می‌کند تا او را عصبانی کرده و واکنش فرد را در شرایط بحرانی بسنجد.

بنابراین شما باید تلاش کنید تا حد امکان خود را در چنین شرایطی کنترل کرده و با حفظ آرامش و تبدیل تهدید به فرصت، از آن برای بیان توانمندی‌های خود استفاده کنید.

گام دهم: تشکر و پیگیری کنید

حتما بعد از پایان مصاحبه، با یک ایمیل یا پیام از مصاحبه‌کننده تشکر کرده و اعلام کنید که منتظر اعلام نتیجه هستید. این کار علاوه بر این که نشان‌دهنده علاقه شما به جذب و استخدام در شرکت مورد نظر است، باعث تاکید بر نام و ویژگی‌های شما در ذهن مصاحبه گر خواهد شد.

مصاحبه شغلی اصلی‌ترین گام برای استخدام و کسب درآمد است. این کار نیاز به کمی تحقیق و برنامه‌ریزی دارد تا بتوانید به خوبی خود و توانمندی‌هایتان را معرفی کرده و در مسیر شغلی مناسب قرار بگیرید. آی ریفر می‌تواند نقش اثربخشی در این مسیر مهم برای شما داشته باشد تا به بهترین شکل، مراحل استخدام را پشت سر بگذارید و آینده شغلی خود را تضمین کنید.

سوالات متداول درباره آماده شدن برای مصاحبه شغلی

۱. اصول اساسی مصاحبه موفق کدام‌اند؟

هدف اصلی آمادگی برای مصاحبه، تمرکز بر توانمندی‌های فرد است. از مهم‌ترین اصولی که در مصاحبه موفق نقش دارند می‌توان به شخصیت، فرهنگ شغلی مناسب، شایستگی کافی و مهارت‌های ارتباطی موثر اشاره کرد.

۲. چرا آشنایی با شرکت مصاحبه کننده می‌تواند در بهبود فرآیند مصاحبه موثر باشد؟

شما با داشتن آگاهی کافی در مورد شرکت مورد نظر، فعالیت‌ها، اهداف و آرمان‌های آن می‌توانید توانمندی‌های خود را مدیریت کنید و بر اساس آن، پاسخ‌های هوشمندانه‌ای به سوالات مصاحبه گر بدهید.

۳. چرا همراه داشتن رزومه خوب برای مصاحبه شغلی مهم است؟

یک رزومه مناسب می‌تواند همه آن‌چه را که شما برای معرفی دقیق خود و توانمندی‌هایتان نیاز دارید، تنها در چند لحظه به مصاحبه گر عرضه کند. به همین دلیل، آماده‌سازی رزومه بسیار مهم است و نیاز به مهارت کافی دارد. شما می‌توانید به کمک آی ریفر نکات کلیدی تهیه یک رزومه خوب را یاد بگیرید و با خیال راحت برای پیدا کردن فرصت شغلی مناسب اقدام کنید.

ارسال دیدگاه